В Еквадор няма гражданска война и има голяма разлика между това,

...
В Еквадор няма гражданска война и има голяма разлика между това,
Коментари Харесай

Българин в Еквадор: Тук няма чак гражданска война

В Еквадор няма гражданска война и има огромна разлика сред това, което се показва пред света и това, което се случва в реалност. Те го назовават въоръжен вътрешен спор.

Това разяснява пред bTV Владимир Стоичков - българин, който от години живее там и преподава публицистика в университета в Лоха.

По думите му, с цел да има революция, то група от хора са събрани на етнически, набожен и политически принцип и би трябвало да завземе част от страната.

" Бягството на двамата затворници предизвика една последна реакция - изкараха военните на улицата и провокираха въоръжено състояние. Вечерният час тук е съгласуван с работното време на моловете. Тук хората вървят на кино, да пазарят в супермаркетите, заведенията са цялостни. От години насам има напрежение, само че това се отдава на напълно друга логичност. Предполага се, че при промяната на властта, просто се смениха желанията с кой от картелите да се работи ", изясни още той.

Стоичков изясни, цитирайки експерти, че в Еквадор продукцията на друга е минимално, а страната е скъпа, тъй като служи като място, откъдето опиатите потеглят към Съединени американски щати и Европа. Там също се изпират парите.

" Тукашните банди са необразовани и дрогирани момчета, които в множеството случаи извършват поръчки. Една такава тайфа не може да аминистрира пет тона дрога на месец, както се показва. Логистиката се прави на доста по-високо равнище ", изясни нашият съотечественик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР